Even voorstellen

Als stylist, docent en kunstenaar heb ik op een speciale manier leren kijken. Dit vind je terug in mijn creaties van mijn vroegere merk Wonderlamps ®, maar ook in mijn schilderijen en tekeningen, die geëxposeerd zijn in diverse landen o.a. in Nederland (CODA Museum, Van Bommel Van Dam Museum) en Duitsland (Galerie Nuray Turan).

Wonderlamps ®: Ik begon met het ontwerpen van lampen onder het label Wonderlamps. Wonend nabij Parijs, breidde ik mijn collectie verder uit met unique sieraden en tassen. Deze Objets Uniques kenmerkten zich door hun verfijnde, barokachtige en sprookjesachtige uitstraling. Mijn werkervaring bij De Efteling zag je in mijn collectie duidelijk terug.

Later begon ik, naast styling en het geven van workshops, ook met schilderen en tekenen al of niet in opdracht. De invloed van de flamenco speelde toen een belangrijke factor in mijn schilderijen. De flamenco staat voor rauw, dynamisch, teder en verfijnd. Deze weerspiegeling van pure emotie en passie herken je nog steeds in mijn later Artwork. 

Tegenwoordig teken en schilder ik portretten. Mijn handschrift is duidelijk herkenbaar: fijn en soms ook ruw. Ik hou ervan om de blik van de toeschouwer vast te houden. Ogen spelen een grote rol in mijn Artwork. Voor de firma Versmissen Furniture & Decoration heb ik in 2018 een 2e serie portretten ontworpen die toegepast zijn op fluwelen kussens en plaids. Deze zullen ook in september 2019 in Parijs  bij Versmissen op de beurs Maison & Objet weer gepresenteerd worden. Eind oktober 2019 is er een expositie van mijn portretten in Maastricht bij B1OriginalsInteriors. Voor info over mijn expositie "EYES" zie : Styling & Design / Artwork.    

Volg mijn werk op Instagram: m_nederveen

 

 

 
© 2010 Monique Nederveen Styling & Design
Overname van tekst en beeld uit deze website is niet toegestaan
Burghplein 1, 5614 BA Eindhoven * Mobiel: 06-56050653